Aprikoosimarmeladit
Aprikoosimarmeladit sopivat joulun herkkupöytään. Katso tästä Kotilieden perinteinen ja rakastettu ohje, jolla onnistut varmasti.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Aprikoosimarmeladit
- 25 g agar-agaria (saa apteekista)
- 1 l vettä
- 1 kg sokeria
- 250 g kuivattuja aprikooseja
Valmistusohje
Aprikoosimarmeladit valmistuvat näin
- Aprikoosimarmeladit vaativat hieman esivalmisteluja. Laita vaalea, nauhamainen agar-agar kylmään veteen seuraavaan päivään. Liota erikseen pestyt, kuivatut aprikoosit.
- Kuumenna seosta hitaasti ja sekoita samalla, ettei agar-agar tartu pohjaan. Lisää sokeri ja keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 45 minuuttia.
- Keitä aprikoosit ja soseuta. Lisää aprikoosisose keitokseen. Tarkista maku. Aprikoosi antaa luonnollisen värin marmeladeihin ja on sen verran raikas maultaan, ettei tähän marmeladiin tarvitse lisätä sitruunahappoa eikä hedelmäaromia kuten omenasoseesta marmeladeja valmistettaessa.
- Kaada kuuma sose laakealle vadille ja anna hyytyä. Leikkaa marmeladi pieniksi kuutioiksi tai ota muotilla kuvioita. Kierittele halutessasi aprikoosimarmeladit hienossa- tai tomusokerissa ennen tarjoilua.
Vinkki:
Voit keittää agar-agar sokeriseoksen ja jakaa sen neljään osaan, joista jokainen maustetaan erilaisella marja- tai hedelmäsoseella, esimerkiksi mustaherukalla, aprikoosilla, omenalla ja karpalolla.
Katso myös: Helpot joulumakeiset
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Taateli-saksanpähkinäkarkit ovat hetkessä valmiit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aprikoosimarmeladit