Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosit mansikkamehussa

Aprikoosit mansikkamehussa ovat ihana tapa säilöä kesän maut. Jos haluat käyttää aprikoosit heti, säilö ne kokonaisina

Ainekset

  • 1 kg aprikooseja
  • 3-4 dl vahvaa mansikkamehua
  • 2 dl sokeria
  • 0.5 g natriumbentsoaattia

Valmistusohje

Aprikoosit mansikkamehussa valmistuvat helposti näin:Aprikoosit mansikkamehussa

1. Huuhtele aprikoosit ja valuta kuiviksi keittiöpyyhkeellä. Jos haluat hedelmien säilyvän pitkään, halkaise ne ja poista siemenet. Jos haluat käyttää ne melko nopeasti vaikkapa sellaisenaan jälkiruokana, voit säilöä mehuun myös kokonaisia aprikooseja. Aprikoosit voit korvata tuoreilla persikoilla.

2. Kuumenna mehu ja sokeri. Lisää aprikoosit ja jatka keittämistä hiljalleen 20 minuuttia tai kunnes aprikoosit näyttävät painuvan liemeen. Lisää pieneen mehutilkkaan sekoitettu säilöntäaine. Tölkitä aprikoosit mehuineen heti.

Vinkki: Säilöntä on kivaa puuhaa! Kesällä ja syksyllä kannattaa säilöä kauden parhaat maut purkkeihin ja pulloihin.

Lue myös Anna.fi: Näin teet herkulliset keitetyt aprikoosit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosit mansikkamehussa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.