Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosiyllätys

Ainekset

  • 1 valmis kääretorttu tai 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja

kääretortun täyte:

  • omena-, aprikoosi- tai raparperisosetta

aprikoosirahkatäyte:

  • 2 tölkkiä maitorahkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1-2 sitruunan mehu
  • iso tölkki (450 g) aprikoosia
  • 10-12 liivatelehteä
  • 2/3 dl aprikoosilientä
  • 4 dl kuohukermaa

koristeeksi:

  • hedelmiä

Valmistusohje

  1. Osta kääretorttu valmiina tai tee se itse päivää aiemmin. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään leivinjauhe, perunajauhot ja vehnäjauhot ja lisää kevyesti sekoittaen vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle paperille, levitä sille täyte ja kiedo kääröksi. Pidä kääretorttua vuorokauden ajan viileässä.
  2. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja reunusta viipaleilla tasapohjainen kakkuvuoka.
  3. Sekoita sähkövatkaimella maitorahka, sokeri, kananmunat, sitruunan mehu ja vanilliinisokeri. Lisää osa säilötyistä aprikooseista soseutettuna, säästä osa aprikooseista koristeeksi. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna aprikoosiliemi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos rahkaan. Vaahdota kerma ja lisää kevyesti sekoittaen joukkoon. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakastimessa pitempään.
  4. Kasta kakkuvuoan pohja kuumaan veteen ja kumoa aprikoosiyllätys tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä.
  • Aprikoosiyllätyksen voi pakastaa ja koristaa hedelmillä vasta sulaneena ennen tarjoamista. Jälkiruokana tarjottavan viipaleen kanssa voit myös tarjota säilötyistä aprikooseista soseutettua aprikoosikastiketta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosiyllätys

Sinun täytyy kommentoidaksesi.