Äyriäispasta sitruunakastikkeessa
Kermaisesta sitruunakastikkeesta paritetaan äyriäisten kanssa pastalle mahtava kastike. Katkarapujen tai sinisimpukoiden sijaan voit käyttää myös kylmäsavulohta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Pasta:
- 400 g simpukkapastaa
- vettä, suolaa
Sitruunakastike:
- 1-2 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl voita
- ½ dl sitruunamehua
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
- 3 dl kermaa
- 50 g parmesaaniraastetta
- ripaus suolaa
- (tilkka Pernodanisviinaa, konjakkia tai Worcestershirekastiketta)
- 500 g katkarapuja tai muita äyriäisiä (sinisimpukoita, vihersimpukoita, jättikatkarapuja) tai 250 g kylmäsavulohta
Valmistusohje
Äyriäispasta sitruunakastikkeessa tehdään helposti näin:
1. Keitä pasta.
2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori kattilaan. Lisää joukkoon voi ja sulata se. Lisää sitruunamehu, mausteet ja kerma. Kiehauta. Lisää alkoholi ja kuumenna. Lisää lopuksi äyriäiset tai kala. Kuumenna varovasti ja kaada seos valutetun pastan joukkoon.
Katso myös: Legendaarinen pastaresepti: Kape Aihisen yllättävä lohipasta – erikoinen mauste soosissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Äyriäispasta sitruunakastikkeessa