Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Äyriäispasta sitruunakastikkeessa

Kermaisesta sitruunakastikkeesta paritetaan äyriäisten kanssa pastalle mahtava kastike. Katkarapujen tai sinisimpukoiden sijaan voit käyttää myös kylmäsavulohta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pasta:

  • 400 g simpukkapastaa
  • vettä, suolaa

Sitruunakastike:

  • 1-2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl voita
  • ½ dl sitruunamehua
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
  • 3 dl kermaa
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • ripaus suolaa
  • (tilkka Pernodanisviinaa, konjakkia tai Worcestershirekastiketta)
  • 500 g katkarapuja tai muita äyriäisiä (sinisimpukoita, vihersimpukoita, jättikatkarapuja) tai 250 g kylmäsavulohta

Valmistusohje

Äyriäispasta sitruunakastikkeessa tehdään helposti näin:

1. Keitä pasta.

2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori kattilaan. Lisää joukkoon voi ja sulata se. Lisää sitruunamehu, mausteet ja kerma. Kiehauta. Lisää alkoholi ja kuumenna. Lisää lopuksi äyriäiset tai kala. Kuumenna varovasti ja kaada seos valutetun pastan joukkoon.

äyriäispasta sitruunakastikkeessa
Äyriäiset ja sitruuna – siinäpä vasta pari! Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Legendaarinen pastaresepti: Kape Aihisen yllättävä lohipasta – erikoinen mauste soosissa

Anna.fi/ruoka: Broccolini-sitruunapasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Äyriäispasta sitruunakastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.