Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Balsamicosipulit

Balsamiviinietikassa marinoidut sipulit on yksinkertaisen tyylikäs ja maukas tarjottava.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Balsamicosipulit

  • 1 kg pieniä puna-, kelta- tai salottisipuleita

Mausteliemi:

  • 4 dl punaviinietikkaa
  • 3 dl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 4 dl (450 g) sokeria
  • 1 dl hunajaa
  • pari oksaa timjamia, basilikaa tai salviaa

Valmistusohje

Balsamicosipulit tehdään näin:

1. Kuori sipulit. Kuori irtoaa helpommin, kun laitat sipulit hetkeksi kylmään veteen likoamaan.

2. Mittaa liemiainekset kattilaan, kiehauta ja lisää sipulit. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät.

3. Kauho sipulit ja kuuma liemi kuumiin purkkeihin. Sulje kansi, jäähdytä balsamicosipulit ja säilytä viileässä.

Vinkki! Sipulit voi maustaa myös rosmariinilla, basilikalla tai salvialla.

Lue myös: Näin marinoit punasipulin

Lue myös Anna.fi: Sipuli tuo makua ruokaan – katso vinkit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Balsamicosipulit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.