Balsamicosipulit
Balsamiviinietikassa marinoidut sipulit on yksinkertaisen tyylikäs ja maukas tarjottava.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Balsamicosipulit
- 1 kg pieniä puna-, kelta- tai salottisipuleita
Mausteliemi:
- 4 dl punaviinietikkaa
- 3 dl tummaa balsamiviinietikkaa
- 4 dl (450 g) sokeria
- 1 dl hunajaa
- pari oksaa timjamia, basilikaa tai salviaa
Valmistusohje
Balsamicosipulit tehdään näin:
1. Kuori sipulit. Kuori irtoaa helpommin, kun laitat sipulit hetkeksi kylmään veteen likoamaan.
2. Mittaa liemiainekset kattilaan, kiehauta ja lisää sipulit. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät.
3. Kauho sipulit ja kuuma liemi kuumiin purkkeihin. Sulje kansi, jäähdytä balsamicosipulit ja säilytä viileässä.
Vinkki! Sipulit voi maustaa myös rosmariinilla, basilikalla tai salvialla.
Lue myös: Näin marinoit punasipulin
Lue myös Anna.fi: Sipuli tuo makua ruokaan – katso vinkit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Balsamicosipulit