Banaani-rusinakakku
Banaani-rusinakakku saa ihanan maun inkivääristä ja neilikasta. Kakun voi halutessaan säväyttää juhlavaksi tilkalla konjakkia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Banaani-rusinakakku
- 125 g voita tai margariinia
- 3 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- (2 rkl konjakkia)
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl kanelia
- 5 kypsää banaania
- 2 dl rusinoita
Valmistusohje
Banaani-rusinakakku valmistuu helposti näin:Banaani-rusinakakku
- Vaahdota rasva ja sokeri. Jos käytät vaahdottamiseen monitoimikonetta, lisää banaanit paloina. Soseuta muuten banaanit vaikka haarukalla. Valitse tähän kakkuun kypsät keltaiset ja kuorestaan ruskeapilkkuiset banaanit.
- Lisää kananmunat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda, inkivääri, neilikka ja kaneli. Lisää ne taikinaan sihdin läpi vuorotellen banaanisoseen, rusinoiden ja konjakkitilkan kanssa.
- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (1,8 l). Paista kakkua 175 asteessa 1 tunti 15 minuuttia.
- Banaani-rusinakakku paranee vanhetessaan ja on parhaimmillaan viikon kuluttua leipomisesta.
Lue myös Anna.fi: Hanna Sumarin huippuvinkki: Upota ylikypsät banaanit mehevän mausteiseen kakkuun!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banaani-rusinakakku