Reseptit

Basilikaletut

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2.5 dl vettä ja maitoa
  • noin 1,75 dl vehnäjauhoja
  • 2 isoa munaa
  • 3 rkl öljyä
  • 0.3 tl suolaa
  • 1-2 tl basilikaa

Valmistusohje

Basilikaletut
  1. Sekoita vesi, maito, vehnäjauhot, kananmunat, öljy ja suola. Monitoimikoneessa taikina on valmista 15 sekunnissa. Lisää hienonnettu, kuivattu basilika. Jos käytät tuoretta basilikaa, lisää sitä runsaammin. Anna taikinan olla 1 tunnin verran tai yön yli jääkaapissa.
  2. Kuumenna teflonpannu. Pannuun voit lisätä tilkan öljyä tai nokareen margariinia. Valuta kuumaan pannuun noin 1/2 dl taikinaa ja kääntele pannua samalla, niin taikina leviää ohueksi ja koko pohjan peittäväksi. Kun letun pinta on kuiva ja pohjassa väriä, käännä lettu ja paista toiselta puolelta.
  3. Jäähdytä ritilällä. Letut voi paistaa etukäteen ja kietoa jäähtyneinä kelmuun. Näin ne säilyvät jääkaapissa 1-2 vrk tai pakastimessa pari kuukautta.
  4. Täytä letut maustetulla, kypsällä jauhelihalla tai sienimuhennoksella. Kiedo kääröiksi ja kuumenna uunissa ennen tarjoamista.
  • Mausta jälkiruokana tarjottavien lettujen taikina esimerkiksi mintulla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Basilikaletut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.