Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Basilikalla säväytetty mansikkatorttu

Kesäisen kahvipöydän kruunaa basilikalla säväytetty mansikkatorttu. Mansikkatortun täyte tehdään maustamattomasta jogurtista, kermasta ja sitruunasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

pohja:

  • reilu 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g voita
  • 1 1/3 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • tai ½ tl kardemummaa

täyte:

  • noin 1 l mansikoita
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • limetin raastettu kuori
  • sitruunan raastettu kuori
  • 4 rkl maustamatonta jogurttia
  • 6-7 isoa basilikanlehteä

koristeluun:

  • pieniä basilikanlehtiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

Mansikkatorttu leivotaan helposti näin:

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin. Lisää keltuaiset ja halkaistusta vaniljatangosta veitsellä raaputetut siemenet tai kardemumma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muovaile taikina käsin palloksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi viilentymään.

2. Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperin päällä levyksi. Kumoa taikinalevy leivinpaperin avulla voidellun piirakkavuoan päälle. Poista leivinpaperi ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.

3. Aseta pala leivinpaperia piirakkavuokaan taikinan päälle. Kaada riisinjyviä vuokaan leivinpaperille. Jyvät estävät pohjaa kohoamasta liikaa ja pitävät taikinareunat paikallaan. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia, poista paperi ja riisit, jatka paistamista vielä 10 minuuttia, kunnes pohja saa aavistuksen väriä. Jäähdytä torttupohja.

4. Perkaa mansikat ja laita kulhoon. Ripottele mansikoille tomusokeri ja balsamiviinietikka. Anna marinoitua ainakin puoli tuntia.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta jogurtilla ja sitruksen kuorilla sekä hienon hienoksi silputuilla basilikanlehdillä.

6. Täytä jäähtynyt torttupohja kermavaahto seoksella. Valuta mansikat ja asettele kauniisti tortun pintaan. Koristele pienillä basilikanlehdillä ja tomusokerilla.

Lue myös:  Mansikka ja raparperi sopii ihanasti yhteen – leivo kakkuja, valmista mehua – katso ohjeet

Lue myös Anna.fi/ruoka: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Basilikalla säväytetty mansikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.