Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataatti-pinaatticurry

Bataatti-pinaatticurry on lempeän mausteinen kasvistuoka. Maultaan jauhoisen makean bataatin makukaveriksi sopivat hyvin eksoottiset mausteet. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, lisää mukaan vaikkapa kikherneitä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Bataatti-pinaatticurry

  • 500 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl intialaista currytahnaa
  • 1 tl mustia tai keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 3 tomaattia
  • ½ punainen chili
  • 50 g babypinaattia

Valmistusohje

Bataatti-pinaatticurry valmistuu näin.

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista bataatteja hetki öljyssä, jotta ne hieman kypsyvät. Lisää joukkoon sipulit, raastettu inkivääri ja currytahna. Kääntele seosta muutama minuutti.

2. Lisää sinapinsiemenet ja kookosmaito. Anna muhia lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen tai kunnes bataatit tuntuvat lähes kypsiltä.

3. Lisää kuutioitu tomaatti, hienonnettu chili ja pinaatit. Kuumenna seos kiehuvaksi. Tarjoile kastike riisin ja naanleivän kera.

Lue myös: Intialainen ruoka maistuu mausteiden ystävälle – katso herkulliset ohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Liedellä höyryää curry


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataatti-pinaatticurry

Pirkko

Todella hyvää ruokaa. Maku kohdallaan ja ponuksena kauniit värit. Helppo ja nopea ruoka.

Maikki

Oli hyvää! Laitoin vähän chilitahnaa kun ei ollut tuoretta chiliä ja sopi hyvin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.