Bhud Priew Wharn (Hapanimelä possu)
- Maidoton
Ainekset
- 2 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 125-150 g possunfileetä
- 0.3 tl jauhettua mustapippuria
- 1 rkl kala- tai soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- vaaleaa riisiviinietikkaa, limetin, sitruunan tai greipin mehua
- ½ tuoretta kurkkua
- 3 kevätsipulia
- 1 tomaatti
- 1 ananasrengas
- noin 0,5 dl kana- tai kasvislientä
Valmistusohje
- Kuumenna öljy wokissa tai pannussa ja kuullota siinä murskattu valkosipulinkynsi. Lisää sianliha ohuina viipaleina, mausta mustapippurilla, kala- tai soijakastikkeella, sokerilla ja happamen maun antavalla riisiviinietikalla tai hedelmämehulla. Anna lihan kypsyä 6-8 minuuttia.
- Lisää tulitikkumaisiksi suikaleiksi leikattu kurkku, paloitellut kevätsipulit, tomaatti, ananaspalat ja kana- tai kasvislientä. Kypsennä 3 minuuttia. Tarjoa hapanimelä possu kuumana riisin tai nuudeleiden kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bhud Priew Wharn (Hapanimelä possu)