Bistro O Matin omenapiiras
Herkkusuut makeaksi. Kirpakan makea Bistro O Matin omenapiiras maistuu tuhdin aterian jälkiruokana kotijäätelön tai kermavaahdon kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
pohja:
- 70 g voita
- 100 g vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- ¼ tl suolaa
täyte:
- 6 kotimaista omenaa
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- nokare voita
Valmistusohje
Bistro O Matin omenapiiras leivotaan helposti näin:
1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita keskenään voi, sokeri ja vehnäjauhot. Nypi ainekset tasaiseksi. Lisää kananmuna ja suola. Vaivaa seos tasaiseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tuntia.
2. Kuori täytettä varten omenat ja paloittele ne kuutioksi. Karamelisoi sokeri pannussa. Lisää omenat karamelisoituun massaan ja lisää sekoittaen omenat. Anna omenien kypsyä tovi ja lisää voi.
3. Kauli taikinasta alle puolen sentin paksuinen levy ja vuoraa vuoat taikinalla. Täytä omenatäytteellä ja paista uunissa 200 asteessa kullanruskeiksi. Tarjoa Bistro O Matin omenapiiras pistaasipähkinäjäätelön kera.
Vinkki: Kokeile myös: Sitruunanmakuista omenapiirakkaa
Lue myös Anna.fi: Näin teet pakastetaikinapohjasta nopeasti herkullisen omenatortun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bistro O Matin omenapiiras