Blondiet
Blondiet ovat tunnettujen brownieiden sukulaisia. Vaaleat blondiet saavat makua joko valkosuklaasta tai pehmeästä fudgesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
Ainekset
Blondiet:
- 250 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl ruokosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g valkosuklaata tai pehmeää fudgea
Pinnalle:
- 100 g valkosuklaata
- 2 rkl kermaa
Valmistusohje
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu valkosuklaa tai fudge.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista blondieita 200 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Anna kakkulevyn jäähtyä. Mittaa valkosuklaa ja kerma vesihaudeastiaan ja sulata. Paahda seosta koko ajan sekoitelleen, kunnes suklaa saa väriä ja liruta seos raidoiksi kakkulevylle. Leikkaa blondiet neliöiksi.
Lue myös: Vaahtokarkkibrownies
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blondiet