Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blondiet

Blondiet ovat tunnettujen brownieiden sukulaisia. Vaaleat blondiet saavat makua joko valkosuklaasta tai pehmeästä fudgesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Blondiet:

  • 250 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g valkosuklaata tai pehmeää fudgea

Pinnalle:

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 rkl kermaa

Valmistusohje

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu valkosuklaa tai fudge.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista blondieita 200 asteessa noin 30 minuuttia.

3. Anna kakkulevyn jäähtyä. Mittaa valkosuklaa ja kerma vesihaudeastiaan ja sulata. Paahda seosta koko ajan sekoitelleen, kunnes suklaa saa väriä ja liruta seos raidoiksi kakkulevylle. Leikkaa blondiet neliöiksi.

Lue myös: Vaahtokarkkibrownies


Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondiet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.