Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Borchkeitto

Tarjoa keitto kuumana kevyesti vatkatun smetanan ja ruisleivän kanssa.

Ainekset

  • 4 kpl (800 g) raakoja punajuuria
  • 4 rkl öljyä
  • 1-2 (250 g) porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1-2 sipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • lohko (150 g) kaalia
  • 1 l vettä
  • 1-2 laakerinlehteä
  • musta- ja valkopippuria
  • timjamia, meiramia, raakunaa
  • tilliä, persiljaa
  • suolaa
  • etikkaa

Valmistusohje

 

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi tai leikkaa tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä keittokattilassa ja kääntele siinä punajuurisuikaleita, pienennä lämpöä ja anna punajuurien hautua vähän aikaa miedolla lämmöllä.
  2. Kuori porkkanat ja palsternakka. Raasta tai leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja lisää joukkoon.
  3. Kuori sipulit, halkaise ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa, lisää sipulit ja kääntele niitä pannulla. Pienennä lämpöä, sillä sipulit eivät saa ruskistua, muuten keittoon voi tulla kitkerä maku. Lisää hienoksi leikatut valkosipulinkynnet ja ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali. Kun kaali on vähän pehmennyt, lisää sipuli-kaalisilppu keittokattilaan punajuurien joukkoon.
  4. Lisää kuuma vesi, laakerinlehdet, muutama kokonainen pippuri, timjamia tai meiramia ja rakuunaa. Mausta ripauksella suolaa. Anna ainesten kiehua hiljalleen kypsiksi.
  5. Mausta keitto raikkaan hapahkoksi etikalla ja tarkista keiton maku. Ripottele joukkoon hienonnettua tilliä tai persiljaa. Tarjoa kuumana kevyesti vatkatun smetanan ja ruisleivän kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Borchkeitto

Tintti

BorSch

Sinun täytyy kommentoidaksesi.