Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Borssikeitto

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Borssikeitto

  • (pala potkaa)
  • 6-8 punajuurta
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½-1 selleriä
  • 1-2 sipulia
  • ½ valkokaalia
  • 1-2 rkl rypsiöljyä tai potkan rasvaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 50 g tomaattisosetta
  • 1 l vettä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 tl persiljaa
  • 1 rkl etikkaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • smetanaa tai kermaviiliä

Valmistusohje

Borssikeitto valmistuu helposti näin:Borssikeitto

  1. Vahvan maun keitolle antaa jo edellisenä päivänä liemijuureksien ja suolan maustamassa vedessä keitetty potka. Anna kypsän potkan jäähtyä liemessään, poista rasva ja irrota liha luista.
  2. Pese, kuori ja suikaloi juurekset. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva. Lisää punajuuri- ja porkkanasuikaleet ja kääntele niitä rasvassa. Sekoita joukkoon muut kasvikset. Lisää vettä ja lihaliemikuutio tai lihalientä ja mausteeksi musta- ja maustepippuria, pieni laakerinlehti ja kuivattua rakuunaa.
  3. Keitä 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne erikseen öljyssä. Lisää liha, makkara tai savukinkku sopivina paloina. Tarjoa sipulisilppu erikseen, jos kaikki eivät pidä sipulista.
  4. Mausta borssikeitto tomaattisoseella, etikalla, sokerilla, persiljalla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa kermaviilin tai smetanan ja ruisleivän kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään punajuuri-sinihomejuustokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Borssikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.