Borssikeitto
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Borssikeitto
- (pala potkaa)
- 6-8 punajuurta
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- ½-1 selleriä
- 1-2 sipulia
- ½ valkokaalia
- 1-2 rkl rypsiöljyä tai potkan rasvaa
- 1 lihaliemikuutio
- 50 g tomaattisosetta
- 1 l vettä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl rakuunaa
- 2 tl persiljaa
- 1 rkl etikkaa
- ½ tl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- smetanaa tai kermaviiliä
Valmistusohje
Borssikeitto valmistuu helposti näin:Borssikeitto
- Vahvan maun keitolle antaa jo edellisenä päivänä liemijuureksien ja suolan maustamassa vedessä keitetty potka. Anna kypsän potkan jäähtyä liemessään, poista rasva ja irrota liha luista.
- Pese, kuori ja suikaloi juurekset. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva. Lisää punajuuri- ja porkkanasuikaleet ja kääntele niitä rasvassa. Sekoita joukkoon muut kasvikset. Lisää vettä ja lihaliemikuutio tai lihalientä ja mausteeksi musta- ja maustepippuria, pieni laakerinlehti ja kuivattua rakuunaa.
- Keitä 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne erikseen öljyssä. Lisää liha, makkara tai savukinkku sopivina paloina. Tarjoa sipulisilppu erikseen, jos kaikki eivät pidä sipulista.
- Mausta borssikeitto tomaattisoseella, etikalla, sokerilla, persiljalla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa kermaviilin tai smetanan ja ruisleivän kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään punajuuri-sinihomejuustokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Borssikeitto