Broilerilasagne
Broilerilasagne maistuu koko perheelle. Se sopii arkeen ja pyhäpäiviin. Varioi makua erilaisilla juustoilla, kuten sinihome- tai sulatejuustoilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Broilerilasagne:
- 9 lasagnelevyä
Broilerikastike
- 400-500 g kypsää broilerifileetä
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl oreganoa
- ripaus mietoa chilirouhetta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Juustokastike
- 3 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl maitoa
- 100 g sulatejuustoa
- 3 rkl punaista pestokastiketta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Broilerilasagne valmistuu näin:
1. Riivi kypsä broileri irti luista ja nahoista. Pilko paloiksi. kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska, pyree ja mausteet. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää broileripalat ja nosta kastike jäähtymään.
2. Valmista juustokastike. sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon sulatejuusto. Mausta kastike pestokastikkeella, ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle broileritäytettä ja juustokastiketta. Toista kaksi samanlaista kerrosta ja nosta päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna broilerilasagnen vetäytyä folion alla ennen tarjoilua. Nauti broilerilasagne rapsakan salaatin kanssa.
Vinkki: Varioi broilerilasagnen makua erilaisilla juustoilla, kuten sinihome- tai sulatejuustoilla.
Lue myös: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tomaatti-mascarponelasagne
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broilerilasagne