Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broilerivartaat grillissä

Broilerivartaat grillissä maustetaan upealla raparperimaustekastikkeella herkullisiksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Broilerivartaat grillissä

  • 1 ½ kg maustamattomia broilerin rintafileitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Raparperimaustekastike

  • 2 ohutta raparperinvartta
  • ½ dl vettä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 4 rkl ruokokidesokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl makeaa soijakastiketta
  • 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Broilerivartaat grillissä valmistuvat näin:

1. Nosta broilerinfileet huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Liota puisia varrastikkuja noin 30 minuuttia ennen grillaamista. Pilko broilerinfileet pieniksi kuutioiksi. Työnnä lihapalat varrastikkuihin.

2. Valmista maustekastike. Pilko raparperinvarret kattilaan. Lisää joukkoon loput ainekset. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.

3. Grillaa broilerivartaita välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä. Sivele maustekastiketta runsaasti vielä, kun broilerivartaat ovat grillissä, etenkin grillauksen loppupuolella.

Lue myös: Grillivartaat syödään sormin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillatut hapanimelät broilerinuijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broilerivartaat grillissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.