Broilerivartaat grillissä
Broilerivartaat grillissä maustetaan upealla raparperimaustekastikkeella herkullisiksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Broilerivartaat grillissä
- 1 ½ kg maustamattomia broilerin rintafileitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
Raparperimaustekastike
- 2 ohutta raparperinvartta
- ½ dl vettä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 4 rkl ruokokidesokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Broilerivartaat grillissä valmistuvat näin:
1. Nosta broilerinfileet huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Liota puisia varrastikkuja noin 30 minuuttia ennen grillaamista. Pilko broilerinfileet pieniksi kuutioiksi. Työnnä lihapalat varrastikkuihin.
2. Valmista maustekastike. Pilko raparperinvarret kattilaan. Lisää joukkoon loput ainekset. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
3. Grillaa broilerivartaita välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä. Sivele maustekastiketta runsaasti vielä, kun broilerivartaat ovat grillissä, etenkin grillauksen loppupuolella.
Lue myös: Grillivartaat syödään sormin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillatut hapanimelät broilerinuijat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broilerivartaat grillissä