Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Browniet

Browniet ovat suklaaleivonnaisten klassikkoja. Suolapähkinät antavat makeille leivonnaisille makua ja rakennetta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Browniet

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 100 g karkeaa maapähkinävoita
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 100 g suolapähkinöitä

Pinnalle

  • 100 g suklaata

Valmistusohje

Browniet

Browniet leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen maapähkinävoi suklaaseokseen ja sekoita munavaahtoon.

2. Lisää joukkoon jauhot, vanilja ja pähkinät. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja kypsennä brownieita 175 asteessa noin
30 minuuttia.

3. Anna jäähtyä ja pane yöksi jääkaappiin. Leikkaa browniet kylmänä neliöiksi. Voit raidoittaa brownieiden pinnan sulatetulla suklaalla.

Vinkki: Suklaan sulatus ei ole niin vaikeaa kuin luulet – näin saat aikaan täydellisen suklaasulan

Lue myös Anna.fi: Näin leivot sukulakubrowniet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Browniet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.