Reseptit

Brunon sitruunasilakat

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä (tai muikkuja)
  • 5 sitruunaa
  • suolaa
  • persiljaa
  • valkosipulia
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä

Valmistusohje

Brunon sitruunasilakat
  1. Laita silakkafileet sitruunoista puristettuun mehuun nahkapuoli alaspäin. Anna vetäytyä 1- 1,5 tuntia. Sitruunamehu kypsyttää kalanlihaa ja se muuttuu valkoiseksi. Suolaa ei saa lisätä tässä vaiheessa, sillä se estää kalan pehmenemistä sitruunamehussa.
  2. Aseta fileet säteettäiseksi laakealle tarjoiluvadille nahkapuoli alaspäin. Sirottele päälle vähän suolaa, hienonnettua persiljaa, valkosipulinkynsien ohuita viipaleita ja valuta pinnalle oliiviöljyä. Koristele sitruunaviipaleilla.
  • Helsingin Vanhassa Kauppahallissa tunnetaan niin hyvin Brunon sitruunasilakat, että kalakauppias Erikssonilla jo tiedetään nyrkkisääntö: 1 sitruuna/ 100 g silakkaa. Hallista Välimeren maiden ruokaa myyvä Bruno Felice valmistaa katanialaiseen tapaan, Masculini a Catanisa, sitruunagraavatun kalan silakasta: ”Kalan on oltava ehdottoman tuoretta. Aamulla maustettu kala on illalla parhaimmillaan tarjottavaksi. Sitruunasilakat säilyvät pari päivää jääkaapissa. Annosta kohden riittää 80 g silakkafileitä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Brunon sitruunasilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.