Bruschettat kahdella täytteellä
Bruschetat tehdään paahtamalla patonkiviipaleet oliiviöljyn, valkosipulin ja timjamin kanssa pannulla. Valmiiden leipäviipaleiden päälle voi koota täytteeksi tuoreita tomaattikuutioita, ohuita paistiviipaleita tai pikaisesti paistettuja sieniä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Bruschettat:
- patonkia
- tai ciabatta-leipää
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ ruukku timjamia
- 1 kpl valkosipulinkynsiä
paistitäyte:
- Dijon-sinappia tai
- pesto-kastiketta
- ohuita lammaspaistiviipaleita
- tomaattikuutioita
- ¼ ruukkua basilikaa
sienitäyte:
- 1 rasia siitakesieniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 nippu kevätsipulia
- ¼ ruukku timjamia
- 1 rkl soijakastiketta
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Bruschettat kahdella täytteellä tehdään helposti näin:
- Kaada hieman öljyä pannulle. Lisää joukkoon halkaistu valkosipulinkynsi, muutama timjaminoksa ja hiven suolaa. Paahda leipäviipaleita pannulla.
- Halkaise tomaatti. Poista siemenet ja leikkaa tomaatti kuutioiksi. Sivele leipä sinapilla tai pestolla ja kokoa leipä.
- Paista silputut sienet, valkosipuli ja silputtu kevätsipuli öljyssä pannulla. Mausta timjamilla, soijalla ja pippurilla. Kokoa keoksi leivälle.
Vinkki: Bruschetta – alkupalojen klassikko muuntuu moneksi
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen valkosipulileipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bruschettat kahdella täytteellä