Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Burgundinpata

Burgundinpata on ranskalainen klassikkoruoka. Nauti meheväksi haudutettu lihapata hyvän ranskalaisen punaviinin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Burgundinpata

  • 1,2 kg naudan entrecôtea
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • ½ dl vettä pannun huuhteluun
  • 7 dl punaviiniä
  • 3 dl lihalientä
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tuoretta timjaminoksaa
  • 2 isoa sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 150 g savustettua siankylkeä tai pekonia
  • 250 g herkkusieniä

Suurus

  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl punaviiniä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Tarjoilu

  • tuoretta timjamia
  • keitettyjä perunoita tai riisiä

Valmistusohje

Burgundinpata valmistuu helposti näin:

1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Rasva tuo makua pataan, mutta voit halutessasi leikata ylimääräisen rasvan pois. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista lihapaloihin nopeasti väri kuumassa öljyssä. Muista paistaa lihat useassa erässä, ettei pannu jäähdy.

2. Laita lihat isoon pataan. Kaada vähän vettä pannulle ja kiehauta. Kaada huuhteluliemi pataan. Lisää myös punaviini, lihaliemi, laakerinlehdet ja timjami pataan. Keitä miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

3. Leikkaa siankylki tai pekoni suikaleiksi. Kuori sipulit. Paista siankylki kuivalla pannulla, lisää sipulit joukkoon. Pese sienet ja lisää lopuksi pannulle ja ruskista. Lisää ainekset noin 20 minuuttia ennen keittoajan loppumista pataan.

4. Sekoita suurustukseen säästettyyn punaviiniin jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada ohuena nauhana kiehuvaan pataan ja sekoita koko ajan. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Vinkki: Tarjoa burgundinpata tuoreen timjamin sekä keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Lue myös Anna.fi: Paras pataruoka: mausteisen maukkaat ja mehevät liha- kasvis- ja kalapadat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Burgundinpata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.