Reseptit

Cádizin sherrypossu

Ainekset

  • 500-600 g porsaan sisäfileetä
  • 2-2 ½ sherryä tai appelsiinimehua
  • 1 kanelitanko
  • 2 mausteneilikkaa
  • laakerinlehti
  • 1-2 sitruunan viipaleet
  • vettä
  • ruokosokeria
  • aprikoosia, rusinoita, luumuja, viikunoita

Valmistusohje

Cádizin sherrypossu

 

  1. Kiehauta laakeassa kattilassa sherry tai appelsiinimehu, kanelitanko, mausteneilikat, laakerinlehti ja sitruunapalat, ripaus ruokosokeria ja tilkka vettä. Anna liemen kiehua vähän kokoon.
  2. Ruskista pannulla possunfileen pinta joka puolelta. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja nosta mausteiseen liemeen kypsymään. Pienennä lämpöä ja anna fileen hautua kannen alla noin 15-20 minuuttia.
  3. Kiedo kypsä filee hetkeksi folioon. Siivilöi liemi ja lisää siihen kourallinen kuivattuja hedelmiä kuten aprikoosia, rusinoita, luumuja tai viikunoita. Lisää tarvittaessa sherryä tai appelsiinimehua. Anna hedelmien pehmentyä samalla, kun liemi vielä kiehuu kokoon.
  4. Leikkaa filee tarjolle, valuta maukas kastike päälle ja aseta hedelmät samalle vadille.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Cádizin sherrypossu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.