Reseptit

Caesar-salaattikääröt

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 kookas korkeakeräinen roomansalaatti
  • 1 dl parmesaanilastuja

kastike:

  • 2 keltuaista
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl worcesterkastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 2 anjovisfileetä
  • 4 rkl parmesaaniraastettaani

Lisäksi:

  • maalaisleipää ohuiksi leipätikuiksi leikattuna
  • valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Caesar-salaattikääröt

1. Sekoita kulhossa keltuaiset, sinappi, sitruunamehu, worcesterkastike ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoita öljy aluksi tipoittain joukkoon. Hienonna anjovikset ja sekoita parmesaaniraasteen kanssa kastikkeen joukkoon.

2. Huuhdo salaatinlehdet ja linkoa kuiviksi. Leikkaa maalaisleivästä ohuita leipäviipaleita. Hiero pinnat halkaistulla valkosipulinkynnellä ja paahda öljyssä kullanruskeiksi.

3. Levitä isoimmat salaatinlehdet leikkuulaudalle ja leikkaa lehtiruodit ohuemmaksi niin, että rullat eivät halkea käärittäessä.

4. Revi loput salaatinlehdet kulhoon. Kääntele parmesaanilastujen ja kastikkeen kanssa sekaisin.

5. Nostele jokaiselle salaatinlehtien tyveen pari kukkurallista salaattiseosta, kääri alkuun yksi kierros, taita sivut ja kääri tiiviiksi paketiksi. Leikkaa kääröt halki ja kiinnitä cocktailtikuilla kiinni. Tarjoile paahdettujen leipätikkujen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Caesar-salaattikääröt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.