Reseptit

Cake popsit

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
13  annosta

Ainekset

  • noin 200 g maustekakkua, esimerkiksi tiikerikakkua
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl appelsiinimarmeladia
  • 2 tl rommia

pinnalle:

  • noin 200 g valkosuklaata
  • hopeista elintarvikekimallejauhetta (leivontatarvikekaupoista)

Valmistusohje

Cake popsit

1. Nosta kaikki ainekset tehosekoittimeen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi massaksi. Massan tulee olla kosteahkoa, jotta se voidaan pyöritellä palloiksi. Lisää tarvittaessa hieman marmeladia massaan.

2. Pyörittele seoksesta tasakokoisia palloja ja nosta ne hetkeksi kovettumaan jääkaappiin. Työnnä palloihin tikkaritikut.

3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kasta pallot suklaaseen, valuta ylimääräinen pois ja nosta uudelleen jähmettymään jääkaappiin. Sivele kovettuneiden suklaakuorrutteisten tikkareiden pinnalle halutessasi kimallejauhetta.

  • Vinkki! Cake popseja eli kakkutikkareita voi tehdä lähes mistä tahansa ylijääneestä kakkupohjasta tai kuivakakusta. Kakkupohja murustetaan ja pehmennetään esimerkiksi tuorejuustolla. Sitten se maustetaan, kuorrutetaan ja koristellaan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Cake popsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.