Reseptit

Capoletta

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • noin 1 kg munakoisoja
  • 1 rkl suolaa
  • vettä
  • noin ½ dl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 2 sellerinvartta
  • 1-2 paprikaa
  • noin 200 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 sardelli- tai anjovisfileetä
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta minttua
  • 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 tl ruokosokeria
  • öljyä, suolaa ja mustapippuria
  • kourallinen vihreitä kivettömiä oliiveja tai 2 rkl kaprismarjoja
  • noin 50 g pinjansiemeniä tai manteleita
  • 2 rkl korintteja

Valmistusohje

Capoletta

1. Leikkaa munakoisot pieniksi kuutioiksi ja liota niitä suolavedessä noin tunti. Huuhdo ja kuivaa. Paista munakoisokuutiot pehmeiksi ja läpikuultaviksi öljyssä. Nosta munakoisot kulhoon.

2. Silppua ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää kuutioidut kasvikset ja muut ainekset ja hauduta noin 20 minuuttia. Ruoan voi tarjota lämpimänä tai kylmänä vaalean leivän kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Capoletta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.