Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chevalier-Kaartin leivos

Ainekset

suklaataikina:

  • 2 kananmunaa
  • 1.8 dl sokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 2 rkl hasselpähkinöitä

väliin:

  • aprikoosihilloa

kostutukseen:

  • rommia tai kahvilla maustettua sokerilientä

koristeeksi:

  • kermavaahtoa ja smetanaa
  • mandariinilikööriä
  • varrellisia kirsikoita

Valmistusohje

Chevalier-Kaartin leivos

  1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähdytetty voi tai margariini ja rouhitut hasselpähkinät. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi joukkoon. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (halkaisija noin 24 – 26 cm) ja levitä taikina ohueksi, noin 1 1/2 cm:n paksuksi kakkulevyksi. Paista uunissa 175 – 180 asteessa noin 13 minuuttia. Tämänkokoisesta vuoasta saat muotilla (halkaisija 5 cm) 18 palaa eli levyt 9 leivokseen, pienemmällä muotilla muutaman enemmän.
  2. Ota kakkulevystä muotilla tai lasilla pyörylöitä ( halkaisija 4 – 5 cm) ja levitä niille aprikoosihilloa ja paina kaksi leivonnaista vastakkain siten, että hillo jää väliin. Kostuta leivosten pinta rommilla tai kahvilla maustetulla sokeriliemellä niin reilusti, että leivoksista tulee meheviä.
  3. Anna maustua viileässä tai pakasta leivokset.
  4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen erikseen vaahdotettua smetanaa. Mausta sokerilla tai mandariiniliköörillä, pursota vaahto korkeaksi ruusukkeeksi suklaaleivoksen päälle. Korista varrellisella säilötyllä kirsikalla. Tarjoa leivokset vahvan, gruusialaisen teen kanssa.
  5. Käytä vähälaktoosisiin leivoksiin laktoositonta margariinia ja Hyla-vispikermaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Chevalier-Kaartin leivos

Äitinsä tytär

Missä kuva valmiista leivoksesta ?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.