Chevalier-Kaartin leivos
- Kasvis
Ainekset
suklaataikina:
- 2 kananmunaa
- 1.8 dl sokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl kaakaojauhetta
- 2 rkl hasselpähkinöitä
väliin:
- aprikoosihilloa
kostutukseen:
- rommia tai kahvilla maustettua sokerilientä
koristeeksi:
- kermavaahtoa ja smetanaa
- mandariinilikööriä
- varrellisia kirsikoita
Valmistusohje
Chevalier-Kaartin leivos
- Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähdytetty voi tai margariini ja rouhitut hasselpähkinät. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi joukkoon. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (halkaisija noin 24 – 26 cm) ja levitä taikina ohueksi, noin 1 1/2 cm:n paksuksi kakkulevyksi. Paista uunissa 175 – 180 asteessa noin 13 minuuttia. Tämänkokoisesta vuoasta saat muotilla (halkaisija 5 cm) 18 palaa eli levyt 9 leivokseen, pienemmällä muotilla muutaman enemmän.
- Ota kakkulevystä muotilla tai lasilla pyörylöitä ( halkaisija 4 – 5 cm) ja levitä niille aprikoosihilloa ja paina kaksi leivonnaista vastakkain siten, että hillo jää väliin. Kostuta leivosten pinta rommilla tai kahvilla maustetulla sokeriliemellä niin reilusti, että leivoksista tulee meheviä.
- Anna maustua viileässä tai pakasta leivokset.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen erikseen vaahdotettua smetanaa. Mausta sokerilla tai mandariiniliköörillä, pursota vaahto korkeaksi ruusukkeeksi suklaaleivoksen päälle. Korista varrellisella säilötyllä kirsikalla. Tarjoa leivokset vahvan, gruusialaisen teen kanssa.
- Käytä vähälaktoosisiin leivoksiin laktoositonta margariinia ja Hyla-vispikermaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chevalier-Kaartin leivos
Missä kuva valmiista leivoksesta ?