Clafoutis
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 7 dl perattuja kirsikoita tai säilöttyjä kirsikoita (tai muita hedelmiä)
Taikina
- 1 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- ¾ dl (ruoko)sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 rkl vaniljasokeria tai vaniljatangon sisus
- ripaus suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 25 g sulatettua voita
Pinnalle
- ¾ dl (ruoko)sokeria
Kypsän leivonnaisen pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
Clafoutis on ranskalainen pannukakku, johon upotetaan kauden hedelmiä: persikoita, aprikooseja, omenoita tai tummia kirsikoita.
1. Poista kirsikoista, persikoista, aprikooseista tai luumuista kivet ja omenoista siemenkodat. Paloittele hedelmät kuutioiksi. Voit käyttää myös säilöttyjä kirsikoita, mutta ei kuitenkaan cocktailkirsikoita.
2. Voitele noin 2 litran vetoinen uunivuoka ja voitele se. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöritä pari minuuttia. Kaada ohut kerros taikinaa vuokaan ja kypsennä 200-asteissa uunissa viitisen minuuttia. Lado hedelmät hyytyneen pohjan päälle ja kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle sokeria ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes taikina ei tikuilla kokeiltaessa tartu ja clafoutiksen pinta on saanut kauniin värin.
4. Seulo pinnalle tomusokeria ja tarjoa clafoutis lämpimänä esimerkiksi jäätelön kanssa.
Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia:
Savariini
Briossit
Ranskalainen suklaatorttu
Ruoka.fi: Ranskalainen hedelmätorttu
Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Clafoutis