Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Couscous-lisuke

Couscous-lisuke sopii liha-, kana- tai kalaruokien lisukkeeksi.Couscous-ryyneistä tai bulgur-vehnästä tehty salaatti on paitsi mainio lisuke myös jogurttikastikkeen ja paahdettujen vihannesten kanssa lokonainen ateria.  Couscousryynien sijaan lisäkkeen voi valmistaa bulgur-vehnästä tai kotimaisista tilatuotteista, kuten Malmgårdin viljariiseistä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Couscous-lisuke

  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 5 dl couscous-ryynejä
  • 1 silputtu punasipuli
  • 1-2 rkl öljyä paistamiseen
  • 200 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
  • 100 g pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
  • ½ dl silputtua minttua
  • ½ dl silputtua lehtipersiljaa
  • ½ kuutioitu kurkku

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl ruokosokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1/6 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • marinoituja kasviksia (munakoiso, kesäkurpitsa, paprika)
  • paahdettuja keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
  • 2 dl turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

Couscous-lisuke valmistuu näin helposti:

1. Kiehauta vesi, suola ja öljy. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon couscous. Anna kypsyä 10 minuuttia. Lisää kuullotettu punasipuli ja muut ainekset.

2. Sekoita kastikeainekset ja lisää se maustamaan seosta. Tarjoa couscous-lisuke turkkilaisen jogurtin, marinoitujen kasvisten ja paahdettujen tomaattien kanssa.

Couscous-lisuke
Marinoiduilla kasviksilla höystetty couscous maistuu kylmänä tai lämpimänä. © Pauliina Salonen

Vinkki: Couscous maistuu esimerkiksi marokkolaisen sitruunakanan lisukkeena.

Lue myös Anna.fi: Kokeile marokkolaisia makuja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Couscous-lisuke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.