Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dolmádes

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 225 g säilöttyjä viiniköynnöksen lehtiä
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 sipulia
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 0.5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 0.5 dl silputtua tilliä
  • 0.5 dl silputtuja tuoreen mintun lehtiä
  • 0.5 dl silputtua (sileälehtistä) persiljaa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 5 dl kuumaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • sitruunalohkoja vadille

Valmistusohje

 

1. Liota viininlehtiä puolisen tuntia isossa kulhossa, kylmässä vedessä, sillä ne ovat usein suolaisia. Valuta ja aseta talouspaperille.

2. Keitä ja valuta riisi. Pyöräytä sipulilohkot, kevätsipuli, pinjansiemenet ja maustevihannekset tehosekoittimessa karkeaksi silpuksi. Kuullota seos öljytilkassa ja sekoita riisin joukkoon. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon puolen sitruunan mehu ja noin puoli desiä öljyä.

3. Aseta laakean paistokasarin pohjalle muutama viininlehti. Asettele viininlehtiä leikkuulaudalle ja lusikoi niille täytettä. Taittele kääröiksi ja aseta valmiit kääryleet pannuun vierekkäin.

4. Sekoita jäljellä oleva oliiviöljy ja puolen sitruunan mehu. Kaada liemi pannuun kääryleiden päälle. Kaada lopuksi kääryleille kuumaa vettä ja aseta kanneksi lautanen, jotta kääryleet eivät aukea. Hauduta kääryleitä noin tunti. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa kuumina tai kylminä alkupalapöydässä tai pääruokana.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dolmádes

Sinun täytyy kommentoidaksesi.