Donitsit uunissa

Donitsit uunissa 

30
min
1
12 annosta
alle 30 min
  • 1
  • 1

Ainekset

2.5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
50 g sulatettua voita tai margariinia

Vuokaan

voita tai margariinia

Pinnalle

tomusokeria
valmista sokerikuorrutetta
vaaleita koristerakeita

Valmistusohje

Donitsit uunissa valmistuvat kätevästi donitsipellillä. Sitruuna antaa donitseille keväistä makua.

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kulhossa muna, jogurtti, maito, raastettu sitruunankuori ja -mehu sekä sulatettu rasva. Sekoita kevyesti joukkoon kuivat aineet, mutta älä vaivaa liikaa. Kaavi taikina pursotinpussiin.

2. Voitele donitsipelti kevyesti. Valuta taikinaa syvennyksiin. Paista donitseja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Nosta pelti hetkeksi jäähtymään ritilälle. Kumoa hieman jäähtyneet donitsit ritilän päälle.

3. Koristele donitsit tomusokerilla, sokerikuorrutteella ja koristerakeilla.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Mehevä limettikakku
Pikapullat pähkinätäytteellä
Raparperipitko
Ruoka.fi: Omenamunkit

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto