Edefeltin tippaleivät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 8 munanvalkuaista
- 1 munankeltuainen
- 160 g sokeria (vajaa 2 dl)
- 175 g jauhoja (n. 2 2/3 dl)
paistamiseen:
- öljyä tai kookosrasvaa
- tomusokeria
Valmistusohje
- Eva Mannerheim-Sparren mukaan
- Vatkaa valkuaiset, keltuainen ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Hämmennä joukkoon jauhot.
- Kuumenna rasva pienessä rautakasarissa, joka ei saa olla liian laaja. Tippaleivät leviävät muuten liikaa.
- Kun rasva on kuumaa, kaada lusikallinen taikinaa kerrallaan suppioon, jota pidellään korkealla padan yläpuolella ja samalla koko ajan liikutellaan. Tahnan tulee valua suppilosta sujuvasti rasvaan ja muodostaa tiheä vyyhti. Sakean tahnan voi pusertaa myös voipaperista tehdyllä tötteröllä.
- Kun tippaleipä on tasaisen vaaleanruskea kummaltakin puolelta, nostetaan se rasvasta lävikköön tai talouspaperille valumaan. Sirottele tippaleipien pinnalle tomusokeria ja nauti siman kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Edefeltin tippaleivät