Reseptit

Edefeltin tippaleivät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 8 munanvalkuaista
  • 1 munankeltuainen
  • 160 g sokeria (vajaa 2 dl)
  • 175 g jauhoja (n. 2 2/3 dl)

paistamiseen:

  • öljyä tai kookosrasvaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

Edefeltin tippaleivät
  • Eva Mannerheim-Sparren mukaan
  1. Vatkaa valkuaiset, keltuainen ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Hämmennä joukkoon jauhot.
  2. Kuumenna rasva pienessä rautakasarissa, joka ei saa olla liian laaja. Tippaleivät leviävät muuten liikaa.
  3. Kun rasva on kuumaa, kaada lusikallinen taikinaa kerrallaan suppioon, jota pidellään korkealla padan yläpuolella ja samalla koko ajan liikutellaan. Tahnan tulee valua suppilosta sujuvasti rasvaan ja muodostaa tiheä vyyhti. Sakean tahnan voi pusertaa myös voipaperista tehdyllä tötteröllä.
  4. Kun tippaleipä on tasaisen vaaleanruskea kummaltakin puolelta, nostetaan se rasvasta lävikköön tai talouspaperille valumaan. Sirottele tippaleipien pinnalle tomusokeria ja nauti siman kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Edefeltin tippaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.