Egyptiläinen linssikeitto
Runsas ja maukas, näin voi kuvata egyptiläistä linssikeittoa. Katso tästä toimittaja Saad Samuelin Kotilieden lukijoille antama egyptiläisen linssikeiton valmistusohje.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Egyptiläinen linssikeitto:
- 0.5 kg halkaistuja linssejä
- 2 kpl sipulia
- 1 kpl tomaatti
- 1 kpl porkkana
- 1 kpl kesäkurpitsa
- vettä
- 1-2 rkl öljyä
- 1 tl kuminoita
- 1-2 rkl sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
Egyptiläinen linssikeitto valmistuu näin helposti:
Egyptiläinen linssikeitto on peräisen egyptiläiseltä toimittajalta Saad Samuelilta. Kun egyptiläinen ruokatoimittaja Saad Samuel käy Suomessa ruokaostoksilla, kertyy hänen ostoskorinsa sisällöstä värikäs ja houkuttava. Siihen valikoituvat tuttujen suomalaisten juuresten, tomaattien ja erilaisten sipulien lisäksi tummakylkiset munakoisot, solakat kesäkurpitsat ja runsas väriskaala paprikaa ja chilipippuria. Saad harkitsee tarkoin ostoksensa, on tiukkana laadun suhteesta hintaan ja korostaa ruoan hyvän maun merkitystä.
- Laita linssit, yksi hienonnettu sipuli, paloiteltu tomaatti, paloiteltu kesäkurpitsa ja porkkana kattilaan. Kaada vettä niin paljon, että sitä on kaksinkertainen määrä kasviksiin nähden.
- Keitä noin 15 minuuttia, soseuta keitto ja mausta suolalla ja kuminalla.
- Hienonna toinen sipuli mahdollisimman hienoksi ja kuullota kullankeltaiseksi vähässä öljyssä. Lisää keittoon sipulisilppu öljyn kanssa ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta keitto sitruunamehulla, tuoreilla yrteillä ja tarjoa kuumana.
Lue myös: Edullista ja ravitsevaa – 7 herkullinen kasviskeitto
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Linssit – kevyttä ja edullista ruokaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Egyptiläinen linssikeitto