Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Eksoottinen hedelmä-valkosuklaakakku

Eksoottinen hedelmä-valkosuklaakakku on herkullinen  tarjottava. Täytteessä on manteliliköörissä liotettuja kuivattuja marjoja ja rouhittua valkosuklaata. Tuoreet hedelmät kruunaavat kakun. Tämä ohje on Kotilieden lukijakilpailun satoa ja se sijoittui kilpailussa 5. sijalle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

pohja:

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl mantelijauhetta

täyte:

  • 200 g kuivattuja marjoja, esim. karpaloita, mustikoita, gojimarjoja
  • ½ dl mantelilikööriä
  • 1 levy (80 g) luomu banaanimanteli- valkosuklaata (Pirkka) tai 100 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 2 prk (á 250 g) mascarponejuustoa
  • 2 rkl mantelilikööriä tai vettä

koristeluun:

  • tuoreita hedelmiä, esim. kiiviä, karambolaa, ananaskirsikoita, viinirypäleitä

Valmistusohje

Hedelmä-valkosuklaakakku leivotaan näin:

1. Nosta ensin täytteen kuivatut marjat likoamaan likööriin noin tunnin ajaksi. Valmista sitten pohja. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään. Kumoa kakku jäähtyneenä ja irrota vuoka. Pese ja kuivaa vuoka uudelleen ja vuoraa kelmulla.

2. Rouhi täytteen suklaa tasaisen karkeaksi rouheeksi. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Notkista toisessa kulhossa huoneenlämpöinen mascarponejuusto. Sekoita suklaarouhe ja lionnut marjaseos mascarponejuuston joukkoon. Kuumenna kasarissa likööri tai vesi ja liota siihen puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhan samalla sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

3. Nosta vuokaan kakkupohja ja levitä päälle kermatäyte. Tasoita pinta ja anna hyytyä viileässä pari tuntia. Irrota kakku vuoasta. Koristele hedelmä-valkosuklaakakku tuoreilla hedelmillä.

Reseptin laati: Tuula Väyrynen

Katso myös: Red Velvet -kakku

Lue myös Anna.fi/ruoka: Mehevä suklaakakkupohja takaa täydellisen suklaakakun – näin onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Eksoottinen hedelmä-valkosuklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.