Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku on mehevä kuivatuilla hedelmillä maustettu jouluklassikko. Perinteiseen tapaan runsaasti hedelmiä ja pähkinöitä sisältävä englantilaiskakku saa mehevyytensä tilkkasesta aromaattista alkoholia, jonka voi korvata myös kirsikoiden liemellä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Englantilainen hedelmäkakku:

  • 3 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja cocktailkirsikoita
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl konjakkia tai manteli- tai appelsiinilikööriä
  • kirsikoiden lientä

Valmistusohje

Englantilainen hedelmäkakku leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen, voitele ja korppujauhota vuoka. Jos haluat antaa kakkuja lahjaksi, tee ne pieniin annosvuokiin.

2. Silppua kuivatut hedelmät, pähkinät ja liemestä valutetut kirsikat. Hedelmiksi sopivat aprikoosit, luumut, viikunat, taatelit, omenat ja päärynät sekä hillotut appelsiininkuoret tai hillottu inkivääri.

3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen sekä silputut hedelmät ja pähkinät. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää seos sekä nesteet taikinaan.

4. Kaada taikina vuokaan tai vuokiin. Paista englantilainen hedelmäkakku 175 asteessa. Aikaa kuluu noin tunti.

Vinkki: Kakku vain paranee vanhetessaan, kun maut tiivistyvät ja hedelmät kostuttavat kakun. Katso myös, miten tehdään Christmas pudding, aito englantilainen joulukakku tai -vanukas.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot punssilla maustetun hedelmäkakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Englantilainen hedelmäkakku

kerttuinkeri

kauanko pieniä annosvuokia pidetään uunisssa ???

Nuura

Tosi hyvä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.