Etikkakurkut

Etikkakurkut 

30
min
1
alle 30 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 kg avomaankurkkuja
1 l mustaherukanlehtiä
kruunutilliä
6 valkosipulinkynttä
1 rkl piparjuurilastuja

Mausteliemi:

9 dl vettä
5 dl väkiviinaetikkaa
300 g sokeria
1 rkl karkeaa suolaa
1 rkl mausteneilikoita
2 rkl valkopippureita
1 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

1. Liota pestyjä kurkkuja yön yli kylmässä vedessä.
2. Leikkaa kurkut veneen muotoisiksi. Lado kurkkusuikaleet pystyasentoon korkeisiin lasitölkkeihin. Lisää joukkoon huuhdottuja herukanlehtiä, tuoretta kruunutilliä, valkosipulinkynsiä ja piparjuurilastuja.
3. Kääri neilikat ja valkopippurit sideharsonyyttiin. Keitä vettä, sokeria, suolaa ja mausteita viitisen minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kaada liemi kurkkujen päälle.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Raaka-aineet:
22.10.2008
Kotiliesi
  • 1