Etikkakurkut
Etikkakurkut maistuvat ruokien lisukkeena, hampurilaisen tai hodarin välissä ja tummalla leivällä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Etikkakurkut
- 1 kg avomaankurkkuja
- 1 l mustaherukanlehtiä
- kruunutilliä
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl piparjuurilastuja
Mausteliemi:
- 9 dl vettä
- 5 dl väkiviinaetikkaa
- 300 g sokeria
- 1 rkl karkeaa suolaa
- 1 rkl mausteneilikoita
- 2 rkl valkopippureita
- 1 rkl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
Etikkakurkut valmistuvat helposti näin:
1. Liota pestyjä kurkkuja yön yli kylmässä vedessä.
2. Leikkaa kurkut veneen muotoisiksi. Lado kurkkusuikaleet pystyasentoon korkeisiin lasitölkkeihin. Lisää joukkoon huuhdottuja herukanlehtiä, tuoretta kruunutilliä, valkosipulinkynsiä ja piparjuurilastuja.
3. Kääri neilikat ja valkopippurit sideharsonyyttiin. Keitä vettä, sokeria, suolaa ja mausteita viitisen minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kaada liemi kurkkujen päälle.
Vinkki: Kokeile etikkakurkkuja hodarin välissä.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään kurkku-sipulirelissi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Etikkakurkut
Voiko mausteliemeä keittää pitemmän aikaa jasitten kaataa etikka liemeen,,,