Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Etikkakurkut

Etikkakurkut maistuvat ruokien lisukkeena, hampurilaisen tai hodarin välissä ja tummalla leivällä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Etikkakurkut

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 1 l mustaherukanlehtiä
  • kruunutilliä
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl piparjuurilastuja

Mausteliemi:

  • 9 dl vettä
  • 5 dl väkiviinaetikkaa
  • 300 g sokeria
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 rkl mausteneilikoita
  • 2 rkl valkopippureita
  • 1 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Etikkakurkut valmistuvat helposti näin:

1. Liota pestyjä kurkkuja yön yli kylmässä vedessä.
2. Leikkaa kurkut veneen muotoisiksi. Lado kurkkusuikaleet pystyasentoon korkeisiin lasitölkkeihin. Lisää joukkoon huuhdottuja herukanlehtiä, tuoretta kruunutilliä, valkosipulinkynsiä ja piparjuurilastuja.
3. Kääri neilikat ja valkopippurit sideharsonyyttiin. Keitä vettä, sokeria, suolaa ja mausteita viitisen minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kaada liemi kurkkujen päälle.

Vinkki: Kokeile etikkakurkkuja hodarin välissä.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään kurkku-sipulirelissi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Etikkakurkut

Raimo smura

Voiko mausteliemeä keittää pitemmän aikaa jasitten kaataa etikka liemeen,,,

Sinun täytyy kommentoidaksesi.