Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Farmors Cafén porkkanakakku

Farmors Cafén porkkanakakku koristellaan kesäisin kehäkukan terälehdillä. Resepti on peräisin Dragsfjärdistä, Högsåran saarella sijaitsevasta kuuluisasta kahvilasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Farmors Cafén Porkkanakakku

  • 6 dl porkkanaraastetta
  • 4 munaa
  • 4 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl ruokaöljyä
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia

kuorrutus:

  • 200 g Philadelphia-juustoa
  • 0.5 dl pehmeää voita tai juoksevaa margariinia
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
  • kehä- tai kranssinkukkia

Valmistusohje

Farmors Cafén porkkanakakku valmistuu näin.

  1. Raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja öljy. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne muna-porkkanaseoksen kanssa taikinaksi. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n voideltuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa reilu tunti.
  2. Jäähdytä kakku kunnolla.
  3. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä seos kakun päälle. Koristele syötävillä kehä- tai krassinkukilla. Viimeistele reunat tomusokerilla. Saat halutessasi kuorrutuksesta vaaleanpunaista korvaamalla 1/2 dl tavallista tomusokeria mansikanmakuisella tomusokerilla tai lisäämällä ripauksen punaista karamelliväriä.
  4. Tarjoa Farmors Cafén porkkanakakku hyvän kahvin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-punajuurikakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Farmors Cafén porkkanakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.