Farmors Cafén porkkanakakku
Farmors Cafén porkkanakakku koristellaan kesäisin kehäkukan terälehdillä. Resepti on peräisin Dragsfjärdistä, Högsåran saarella sijaitsevasta kuuluisasta kahvilasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Kasvis
Ainekset
Farmors Cafén Porkkanakakku
- 6 dl porkkanaraastetta
- 4 munaa
- 4 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl ruokaöljyä
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
kuorrutus:
- 200 g Philadelphia-juustoa
- 0.5 dl pehmeää voita tai juoksevaa margariinia
- 5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
- kehä- tai kranssinkukkia
Valmistusohje
Farmors Cafén porkkanakakku valmistuu näin.
- Raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja öljy. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne muna-porkkanaseoksen kanssa taikinaksi. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n voideltuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa reilu tunti.
- Jäähdytä kakku kunnolla.
- Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä seos kakun päälle. Koristele syötävillä kehä- tai krassinkukilla. Viimeistele reunat tomusokerilla. Saat halutessasi kuorrutuksesta vaaleanpunaista korvaamalla 1/2 dl tavallista tomusokeria mansikanmakuisella tomusokerilla tai lisäämällä ripauksen punaista karamelliväriä.
- Tarjoa Farmors Cafén porkkanakakku hyvän kahvin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-punajuurikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Farmors Cafén porkkanakakku