Fenkoli-rosmariinipizza
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 1 annos pizzataikinaa
Täyte
- 2 isoa fenkolia
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl ruokokidesokeria
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
Pinnalle
- fenkolintupsuja
Valmistusohje
Ohjeella valmistat 1 uunipellillisen tai 2-3 pyöreää pizzaa.
1. Valmista pizzataikina ohjeen mukaan ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
2. Halkaise fenkolit ja poista kovat kantaosat. Leikkaa fenkolit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voi-öljyseos. Lisää fenkolisuikaleet, sokeri
ja morttelissa hienonnetut fenkolinsiemenet. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes fenkoli saa väriä ja karamellisoituuu. Nosta jäähtymään.
3. Muotoile tai kauli taikinapalat ohuiksi pizzapohjiksi.
4. Levitä pizzapohjille ohuelti vuohenjuusto. Nostele päälle tasaisesti fenkolia. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koon mukaan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fenkoli-rosmariinipizza
Nimessä on varmaan virhe, koska pizzaan ei tule rosmariinia. Ehkäpä nimen pitäisi olla fenkoli-vuohenjuustopizza, koska niitä molempia pizzassa on, eikä sitten muuta.
Fenkoli-vuohenjuustopizza oli todella hyvää. Mahtava makupari. Sopii erityisesti fiineille illanistujaisille.