Fenkolikeitto
Fenkolikeitto hurmaa alkuruokana. Fenkoli ja muskottipähkinä antavat sosekeitolle upean makuvivahteen. Katso Kotilieden pomminvarma resepti!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Fenkolikeitto:
- noin 2rkl öljyä tai voita
- 2 salottisipulia tai ison purjon vaalea osa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- valkopippuria
- noin 1kg fenkolia
- 1.5 l vettä
- noin 250 g jauhoista perunaa
- 3 dl ruokakermaa
- muskottipähkinää
- (1 rkl kanafondia)
- (paketti pekonia)
- basilikaa
Valmistusohje
Fenkolikeitto valmistuu näin:
- Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa. Lisää suola ja pippuri sekä silputtu fenkoli.
- Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät. Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.
- Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti. Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria. Suolaisuutta voi halutessa tarkentaakanafondilla.
- Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita. Viimeistele ja koristele fenkolikeitto tuoreilla basilikanlehdillä.
Lue myös: Kasvissosekeitot ovat keventäjän unelma – katso 7 helppoa ja herkullista reseptiä!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä sosekeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fenkolikeitto
Itse ohje puuttuu tai on mahdotonta löytää. Mainoksen alapuolella ei ole ohjetta. Äärimmäisen harmillista.
Hei!
Luetko reseptiä mobiililaitteella? Saat ohjeen näkyviin painamalla ”Ainekset”-sanan vieressä sanaa ”Ohje”.
Yst. Milla / Kotiliesi