Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fenkolikeitto

Fenkolikeitto hurmaa alkuruokana. Fenkoli ja muskottipähkinä antavat sosekeitolle upean makuvivahteen. Katso Kotilieden pomminvarma resepti!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Fenkolikeitto:

  • noin 2rkl öljyä tai voita
  • 2 salottisipulia tai ison purjon vaalea osa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • noin 1kg fenkolia
  • 1.5 l vettä
  • noin 250 g jauhoista perunaa
  • 3 dl ruokakermaa
  • muskottipähkinää
  • (1 rkl kanafondia)
  • (paketti pekonia)
  • basilikaa

Valmistusohje

Fenkolikeitto valmistuu näin:

  1. Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa. Lisää suola ja pippuri sekä silputtu fenkoli.
  2. Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät. Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.
  3. Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti. Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria. Suolaisuutta voi halutessa tarkentaakanafondilla.
  4. Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita. Viimeistele ja koristele fenkolikeitto tuoreilla basilikanlehdillä.
Fenkolikeitto
Perunalla sakeutettu fenkolikeitto nautitaan pöydässä tai kuistilla kupista hörppien. Kuva: Jorma Marstio

 

Lue myös: Kasvissosekeitot ovat keventäjän unelma – katso 7 helppoa ja herkullista reseptiä!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä sosekeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Fenkolikeitto

Pirjo

Itse ohje puuttuu tai on mahdotonta löytää. Mainoksen alapuolella ei ole ohjetta. Äärimmäisen harmillista.

Milla Kukkonen

Hei!
Luetko reseptiä mobiililaitteella? Saat ohjeen näkyviin painamalla ”Ainekset”-sanan vieressä sanaa ”Ohje”.
Yst. Milla / Kotiliesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.