Reseptit

Feta-pinaattipiirakka

Ainekset

pohja:

  • 2.5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 50 g pullomargariinia
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl perunasosehiutaleita
  • 2 dl vettä

täyte:

  • 300 g pinaattia (pakaste käy)
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 sipuli (pakastettu sipulikuutio käy)
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 200 g fetajuustoa (kreikkalainen, 20 % rasvaa)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 200 g hienorakeista raejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1½ - 1 tl muskottipähkinää

Valmistusohje

Feta-pinaattipiirakka
  • 8 palaa
  • valmistusaika 1 tunti 15 minuuttia
  1. Tee taikina. Sekoita ensin vesi ja perunasosehiutaleet. Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe, nypi rasva sekaan ja lopuksi perunasose. Säilytä viileässä.
  2. Täytettä varten kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljytyllä pannulla.
  3. Lisää pannulle kuutioitu kesäkurpitsa, paista kunnes neste haihtuu. Lisää pinaatti ja anna siitäkin nesteen haihtua.
  4. Ota pannu liedeltä. Lisää murennettu feta ja mausteet, raejuustoon sekoitettu maissitärkkelys ja hiukan vatkatut munat.
  5. Painele taikina voideltuun tai paperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija noin 25 cm).
  6. Lisää täyte ja paista 200 asteessa 45-60 minuuttia (keraamisessa vuoassa kestää kauemmin kuin irtopohjavuoassa).

Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-pinaattipiirakka

Juhani Nissinen

Kertokaa,miten voin kopioida reseptin Feta-pinaattipiirakka ? Siis TULOSTAA reseptin hellan,eli uunin viereen ????

Sinun täytyy kommentoidaksesi.