Fetasalaatti
Fetasalaatti, kreetalainen salaatti, kyläsalaatti, Horiatiki – rakkaalla ruoalla on monta nimeä. Tee fetasalaatti aidolla tyylillä ilman salaatinlehtiä tomaatista, kurkusta, vihreästä paprikasta, sipulista, fetajuustosta ja oliiveista. Mausteena salaatissa ovat oregano ja oliiviöljy.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Fetasalaatti
- 1 punasipuli
- 1 vihreä paprika
- 1 kurkku
- 3 tomaattia
- 2 dl kalamataoliiveja
- 200 g fetajuustoa
- ½ tl oreganoa
Fetasalaatti, kastike
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Fetasalaatti tehdään aidolla tyylillä helposti näin:
- Pese vihannekset huolella.
- Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Leikkaa paprika ohuiksi renkaiksi
- Halkaise kurkku ja leikkaa paloiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi
- Yhdistä ainekset salaattivadille tai valmiiksi annoksiksi. Nosta päällimmäiseksi feta pienempinä tai yhtenä isona palana.
- Mausta fetajuusto oreganolla.
- Tarjoa fetasalaatti laadukkaan oliiviöljyn ja punaviinietikan kanssa.
Lue myös: Tiedätkö, mitä eroa on feta- ja salaattijuustolla?
Lue myös Anna.fi: Kreikkalainen melonisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fetasalaatti