Finlandia-sima

Finlandia-sima 

60
min
1
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

8 l vettä
2 sitruunaa
500 g fariinisokeria
4 rkl humalaa
0,25 tl kuivahiivaa
1 pullo pilsneriä

pulloon:

sokeria
rusinoita

Valmistusohje

  1. Pese sitruunat huolellisesti ja kuori ne perunankuorimaveitsellä. Poista valkeaa osaa ja viipaloi sitruunat. Kiehauta vesi, lisää fariinisokeri, sitruunankuoret, sitruunanpalat ja humalankukinnot. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen juomaan. Anna juoman jäähtyä.
  2. Laita puhtaisiin simapulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sekoita kylmä pilsneri simaan juuri ennen pullottamista. Siivilöi ja pullota juoma. Sulje simapullot ja säilytä kylmäkaapissa 2 vuorokautta.
  3. Siirrä pullot jääkaappiin ja tarjoa sima kylmänä.
  • Finlandia-talon kevätjuhlissa tarjotun siman ohjeen antoi Finlandia-ravintolan ravintolapäällikkö Teppo Merisaari: ”Kuivahiivalla sima valmistuu nopeasti eikä pullon pohjaan tule sakkaa. Kuivahiiva on tehokasta, joten sitä pitää käyttää niukasti. Annamme simapullojen olla ensin pari päivää kylmäkaapissa ja sitten kylmässä jääkaapissa. Sima on tarjoiltavissa jo parin kolmen päivän kuluttua.”

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
27.04.2011
Kotiliesi
  • 1