Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Finlandia-sima valmistuu kuivahiivalla

Finlandia-talon kevätjuhlissa tarjotun, kuivahiivalla valmistuvan, siman ohjeen antoi Finlandia-ravintolan ravintolapäällikkö Teppo Merisaari: "Kuivahiivalla sima valmistuu nopeasti eikä pullon pohjaan tule sakkaa. Kuivahiiva on tehokasta, joten sitä pitää käyttää niukasti. Annamme simapullojen olla ensin pari päivää kylmäkaapissa ja sitten kylmässä jääkaapissa. Sima on tarjoiltavissa jo parin kolmen päivän kuluttua."

Ainekset

Sima kuivahiivalla

  • 8 l vettä
  • 2 sitruunaa
  • 500 g fariinisokeria
  • 4 rkl humalaa
  • 0,25 tl kuivahiivaa
  • 1 pullo pilsneriä

pulloon:

  • sokeria
  • rusinoita

Valmistusohje

  1.  Pese sitruunat huolellisesti ja kuori ne perunankuorimaveitsellä. Poista valkeaa osaa ja viipaloi sitruunat. Kiehauta vesi, lisää fariinisokeri, sitruunankuoret, sitruunanpalat ja humalankukinnot. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen juomaan. Anna juoman jäähtyä.
  2. Laita puhtaisiin simapulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sekoita kylmä pilsneri simaan juuri ennen pullottamista. Siivilöi ja pullota sima. Sulje simapullot ja säilytä kylmäkaapissa 2 vuorokautta.
  3. Siirrä pullot jääkaappiin ja tarjoa sima kylmänä.

Siman kanssa maistuvat munkit, donitsit ja tippaleivät.

tippaleivät

 

Katso myös: Sima ja muut kuplivat vappujuomat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Inkiväärisima

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Finlandia-sima valmistuu kuivahiivalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.