Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 8 ahvenfileetä
Friteerauskastike:
- 1 kanamuna
- 2 dl kylmää kivennäisvettä
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl riisijauhoja
- ripaus suolaa
Kypsentäminen:
- öljyä
Lisäksi:
- 100 g perunalastuja
Limettitsatsiki:
- ½ kurkku
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa
- 1 limetin raastettu kuori
- 1 rkl limettimehua
Valmistusohje
1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku kuorineen ja purista ylimääräinen neste pois. Notkista jogurtti kulhossa. Lisää mausteet ja kurkkuraaste. Anna kastikkeen tekeytyä viileässä noin tunti.
2. Valmista friteerauskastike. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita joukkoon kivennäisvesi. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti. Mausta ripauksella suolaa. Anna turvota valmistelujen ajan.
3. Poista ahvenfileistä keskiruoto tekemällä kapea, V-viilto fileen leveään päähän. Leikkaa fileet kahteen annospalaan. Kuumenna öljy. Kääntele fileet ensin puhtaissa vehnäjauhoissa ja kasta sen jälkeen friteeraustaikinaan. Nosta pienissä erissä kuumaan öljyyn ja tiristä kypsiksi.
4. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Lämmitä lisukkeeksi perunalastuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike