Glögileipä

Glögileipä 

60+
min
3 annosta
yli 60 min

Ainekset

5 dl glögitiivistettä (tai valmista glögijuomaa)
3 dl maltaita
5 dl vettä (tai valmista glögijuomaa)
50 g hiivaa
1 dl siirappia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl suolaa
5 dl puolukoita tai silputtua taatelia
6 dl ruisjauhoja
1 dl juoksevaa rasvaa
noin 12 dl hiivaleipäjauhoja

pinnalle:

1 dl siirappia
0.5 dl vettä

Valmistusohje

1. Mittaa glögitiiviste tai 5 dl valmista glögijuomaa kulhoon. Lisää joukkoon leipämaltaat ja anna turvota muutaman tunnin ajan tai yön yli.
2. Kuumenna vesi tai 5 dl glögijuomaa ja lisää maltaiden joukkoon. Murenna hiiva seokseen ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää siirappi, mausteet, puolukat tai taatelisilppu ja ruisjauhot sekä rasva. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot ja anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa kuten mikrossa, liinalla peitettynä.
3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan, jossa leivän voi antaa lahjaksi.
4. Anna leipien kohota noin 30 minuuttia ja paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 1 ½ tuntia. Sivele valmiit leivät siirappivedellä.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
23.11.2010
Kotiliesi