Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Glögileipä

Helppo glögileipä on ihanan rukiinen ja mausteinen joulupöydän leipä. Tee leipä lahjaksi tai itselle, tällä reseptillä onnistut.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

  • 5 dl glögitiivistettä (tai valmista glögijuomaa)
  • 3 dl maltaita
  • 5 dl vettä (tai valmista glögijuomaa)
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl suolaa
  • 5 dl puolukoita tai silputtua taatelia
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 1 dl juoksevaa rasvaa
  • noin 12 dl hiivaleipäjauhoja

pinnalle:

  • 1 dl siirappia
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

 

1. Mittaa glögitiiviste tai 5 dl valmista glögijuomaa kulhoon. Lisää joukkoon leipämaltaat ja anna turvota muutaman tunnin ajan tai yön yli. 2. Kuumenna vesi tai 5 dl glögijuomaa ja lisää maltaiden joukkoon. Murenna hiiva seokseen ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää siirappi, mausteet, puolukat tai taatelisilppu ja ruisjauhot sekä rasva. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot ja anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa kuten mikrossa, liinalla peitettynä. 3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan, jossa leivän voi antaa lahjaksi. 4. Anna leipien kohota noin 30 minuuttia ja paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 1 ½ tuntia. Sivele valmiit leivät siirappivedellä.

Glögileipä
Rukiinen glögileipä maustetaan piparkakkumausteella ja nautitaan joulupöydässä. Kuva: Ari Heinonen

Katso myös: Maistuvat joululeivät Teemu Auran ja Markus Hurskaisen tapaan – 4 ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.