Reseptit

Glögiluumut

Ainekset

  • 2 kg tuoreita luumuja
  • 1 l kirkasta viinaa
  • 2 dl appelsiinilikööriä

Liemi

  • 3 dl vettä
  • 1 kg ruokosokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
  • 1 rkl kokonaista, kuorellista kardemummaa (mm. SonnenTor) tai 2 tl kardemumman siemeniä
  • 5 tähtianista
  • pomeranssin kuivattu kuori tai tuoreen appelsiinin kuori
  • 5 dl punaviiniä

Valmistusohje

Glögiluumut

1. Valmista liemi. Kiehauta vesi. Lisää sokeri, mausteet ja viini. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee, ja anna jäähtyä.

2. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista kivet. Lado hedelmät suureen lasitölkkiin. Lisää joukkoon muutama luumunkivi. Kaada päälle alkoholi ja jäähtynyt liemi. Kääntele purkkia pari kertaa.

3. Anna seistä huoneenlämmössä pari päivää ja siirrä kylmään pariksi kuukaudeksi. Kääntele purkkia välillä.

4. Tarjoa luumut leivonnaisissa, jälkiruokana tai jäätelön kanssa. Poimi luumuja liemestä käytön mukaan, säästä liemi glögiin.

Ohjeella valmistat 2 l juomaa ja 2 kg mausteluumuja.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögiluumut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.