Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku

Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku 

60+
min
12 annosta
yli 60 min

Ainekset

200 g laktoositonta voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl perunajauhoja
1.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
4 rkl sitruslikööriä, esim. Cointreau
1 appelsiinin raastettu kuori

Vuokaan

laktoositonta voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja

Valmistusohje

Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku on oiva tarjottava, kun kahvipöytään saapuu erityisruokavaliota noudattavia vieraita.

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen huolella vatkaten.

2. Sekoita perunajauhot, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinaan sitrusliköörin ja raastetun appelsiinin kuoren kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Voitele ja korppujauhota huolella 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka. Valuta kakkutaikina tasaisesti vuokaan.

4. Kypsennä appelsiinikakku 175-asteisessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

5. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä appelsiinikakku huolella ennen vuoasta irrottamista.

Kokeile myös muita gluteenittomia ja laktoosittomia leivonnaisia:
Suklaatäytekakku
Cookiet
Pähkinäpiiras
Ruoka.fi: Konjakkikakku