Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton marja-toscapiirakka

Gluteeniton marja-toscapiirakka ihastuttaa kardemummalta maistuvalla rapealla pohjalla, raikkaalla marjatäytteellä ja makealla mantelisella toscakuorrutuksella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Gluteeniton marja-toscapiirakka, pohja

  • 150 g margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta

Gluteeniton marja-toscapiirakka, päälle

  • 3 dl punaherukoita
  • 1 dl vadelmia
  • 1 tl kanelia

Gluteeniton marja-toscapiirakka, kuorrutus:

  • 100 g margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rkl kermaa
  • 1 ½ rkl appelsiini- tai marjamehua
  • 100 g mantelilastuja

Valmistusohje

Gluteeniton marja-toscapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoitakuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm) ja paista uunissa 175 asteessa 15 minuuttia.
  3. Kun pohja paistuu, valmista toscakuorrutus. Mittaa toscakuorrutuksen kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa.
  4. Levitä marjat puolikypsälle piirakkapohjalle ja ripottele päälle kaneli. Nostele toscakuorrutus marjojen päälle ja paista vielä uunissa 20-30 minuuttia, kunnes gluteeniton marja-toscapiirakka on kypsä.

    Vinkki! Piirakasta saat myös täysin laktoosittoman käyttämällä laktoositonta margariinia ja laktoositonta kermaa tai soijakermaa.

Muita gluteenittomia herkkuja:

Raparpericharlotta

Siperialainen jääkakku

Lue myös Anna.fi: Astridkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton marja-toscapiirakka

Tatti

Siis niiin hyvää. Vuosien suosio.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.