Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteeniton mustikkapiirakka syntyy helposti Kotilieden ohjeella. Käytä gluteenittomaan piirakkapohjaan gluteenitonta leipäjauhoseosta. Kermaviili tekee mustikkapiirakan täytteesta mehevää ja herkullista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton mustikkapiirakka

  • 75 g leivontamargariinia tai voita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä tai mehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 ¼ dl gluteenitonta leipäjauhoseosta

mustikkapiirakan täyte:

  • 2 dl mustikoita
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tai vaniljasokeria

Valmistusohje

Gluteeniton mustikkapiirakka syntyy näin:

1. Vatkaa sokeri pehmeään rasvaan. Lisää muut aineet.

2. Jäähdytä gluteeniton piirakkataikina jääkaapissa. Taputtele taikina jauhoseoksen avulla piirasvuokaan.

3. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja muna kermaviiliin.

4. Levitä kermaviiliseos piirakkapohjan päälle ja mustikat kermaviiliseoksen päälle. Kypsennä gluteeniton mustikkapiirakka uunissa 175 asteessa noin 30 minuutin ajan.

Vinkki: Jos haluat gluteenittomasta taikinasta kuohkeamman, voit korvata veden munalla ja lisätä jauhoseokseen 1/4 tl leivinjauhetta.

Katso myös: Keliaakikko paljastaa: Nämä ovat parhaat gluteenittomat herkut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Gluteenittomat leivonnaiset

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton mustikkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.