Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku 

60+
min
12 annosta
yli 60 min
Gluteeniton suklaakakku on herkkusuun unelma. Kikherneet ja kananmunat tuovat rakennetta kakkuun. Kakun kruunaa kauden marjat tai hedelmät ja kermavaahto.

Ainekset

250 g pilkottua tummaa suklaata
500 g kikherneitä (tölkitetyt käyvät mainiosti)
4 kananmunaa
150 g (vajaa 2 dl) sokeria
2 tl leivinjauhetta
tomusokeria

Valmistusohje

1. Voitele kakkuvuoka (halk. noin 20 cm) ja leivitä gluteenittomilla korppujauhoilla.

2. Pilko suklaa kulhoon ja sulata mkroaaltouunissa, kunnes se on pehmeää ja sileää.

3. Mittaa kikherneet ja kananmunat tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri ja leivinjauhe ja sekoita vielä hetki. Lisää sulatettu suklaa ja anna ainesten sekoittua kunnolla.

4. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista kakkua uunissa noin 40 minuuttia.

5. Anna suklaakakun jäähtyä hetki. Sirottele kakun pinnalle siivilän läpi tomusokeria. Tarjoile gluteeniton suklaakakku kauden marjojen tai hedelmien kanssa. Halutessasi voit tarjota suklaakakun kanssa myös kermavaahtoa.

Ohje: Erika Sandell, Helsinki

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
02.01.2014
Kotiliesi