Graavisiika ja sitrus-misokastike
Misokylpy antaa uutta jujua graavikalalle. Vaikka raaka-aineita on vain kourallinen, makua on sitäkin enemmän.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Graavattu siika:
- noin 700 g siikafileetä nahkoineen
- 3 rkl merisuolaa
- 2 tl sokeria
- ripaus rouhittua valkopippuria
Sitrus-misokastike
- 4 rkl appelsiinimehua
- 1 rkl sitruunamehua
- 4 tl vaaleaa misotahnaa (shiro miso)
Lisäksi
- ruohosipulia
Valmistusohje
Graavisiika ja sitrus-misokastike valmistuvat näin.
1. Poista siikafileestä ensin pystyruodot nyppimällä. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri. Kääri kala voipaperipakettiin ja anna maustua painon alla yön yli tai noin 8 tuntia.
2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa appelsiini- ja sitruunamehu sekä misotahna. Valele lientä viipaleiden päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
Vinkki! Vaaleaa misotahnaa myydään etnisissä ja japanilaisissa ruokakaupoissa, kuten Tokyokanissa.
Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Metsämarjagraavattu siika
Kommentoi
Kommentoi juttua: Graavisiika ja sitrus-misokastike