Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Graavisiika ja sitrus-misokastike

Misokylpy antaa uutta jujua graavikalalle. Vaikka raaka-aineita on vain kourallinen, makua on sitäkin enemmän.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Graavattu siika:

  • noin 700 g siikafileetä nahkoineen
  • 3 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus rouhittua valkopippuria

Sitrus-misokastike

  • 4 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 4 tl vaaleaa misotahnaa (shiro miso)

Lisäksi

  • ruohosipulia

Valmistusohje

Graavisiika ja sitrus-misokastike valmistuvat näin.

1. Poista siikafileestä ensin pystyruodot nyppimällä. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri. Kääri kala voipaperipakettiin ja anna maustua painon alla yön yli tai noin 8 tuntia.

2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa appelsiini- ja sitruunamehu sekä misotahna. Valele lientä viipaleiden päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

Vinkki! Vaaleaa misotahnaa myydään etnisissä ja japanilaisissa ruokakaupoissa, kuten Tokyokanissa.

Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Metsämarjagraavattu siika


Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavisiika ja sitrus-misokastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.